ΥΔΕΑΠ

(Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών & Αναπτυξιαξών Προγραμμάτων)
  • ΝΕΑ/ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Συνάντηση Εργασίας για το Αction Ρlan 2016 (AP2016), στο πλαίσιο της Ειδικής Δράσης “Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επανένταξης – European Re-integration Network (‘ERIN’)”.

Την Τρίτη και Τετάρτη, 16 και 17 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γερμανικής Υπηρεσίας για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες «BAMF» (Federal Office for Migration and Refugees) στην Νυρεμβέργη συνάντηση εργασίας με το Τμήμα Εθελούσιων Επιστροφών της ίδιας Υπηρεσίας με την Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων για την υλοποίηση του Πλάνου Δράσης (Αction Ρlan 2016), στο πλαίσιο της Ειδικής Δράσης “Κοινές Διαδικασίες Επανένταξης – European Re-integration Network (‘ERIN’)”, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης.
Στην συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, στελέχη του Τμήματος Προγραμματισμού και Αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου Μετανάστευση & Ένταξης/Τομέας Επιστροφών, στελέχη του Ολλανδικού Υπουργείου για την Ασφάλεια και τη Δικαιοσύνη-Ολλανδική Υπηρεσία για τον Eπαναπατρισμό και την Επιστροφή, εκπρόσωποι της Γερμανικής Υπηρεσίας Εθελούσιων Επιστροφών καθώς και η Διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η Υπηρεσία έχει εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση, μέσω του εν λόγω χρηματοδοτικού εργαλείου ΑΡ2016, το οποίο έχει ως επικεφαλής Κ-Μ την Ολλανδία. Η χρηματοδότηση αυτή έχει ως στόχο την ανάπτυξη πεντακοσίων (500) πακέτων μέτρων επανένταξης υπηκόων Τρίτων Χωρών στη Χώρα Καταγωγής τους.
Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν όλα τα στάδια υλοποίησης της ειδικής δράσης των μέτρων επανένταξης και υπήρξε ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών τόσο σε θέματα συμβουλευτικής επιστροφών όσο και σε θέματα κατάλληλης επιλογής μέτρων επανένταξης.

SITE MAP

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ