ΥΔΕΑΠ

(Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών & Αναπτυξιαξών Προγραμμάτων)
  • ΓΕΝΙΚΑ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ημερίδες για την παρουσίαση της Δράσης «Η εφαρμογή των υποβοηθούμενων εθελούσιων επιστροφών συμπεριλαμβανομένων μέτρων επανένταξης»

Υ πό την αιγίδα του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) πραγματοποιήθηκαν στις 21 και 22 Ιουνίου 2018 στο Ηράκλειο και στα Χανιά Κρήτης αντίστοιχα, ημερίδες για την παρουσίαση της Δράσης «Η εφαρμογή των υποβοηθούμενων εθελούσιων επιστροφών συμπεριλαμβανομένων μέτρων επανένταξης» η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

Στις ενημερωτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, των Δήμων και Κοινοτήτων Κρήτης, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, των Αναπτυξιακών ΑΕ των Δήμων Ηρακλείου και Χανίων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Πολιτικής Αεροπορίας, των Γενικών Περιφερειακών Νοσοκομείων, της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και άλλων Κοινωνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης. Με την παρουσία τους τίμησαν τις εκδηλώσεις ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών κος Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Διευθυντή του ΔΟΜ στην Ελληνική Κυβέρνηση και Σύμβουλου του Περιφερειακού Διευθυντή για τη Μεσόγειο κος Δανιήλ Εσδράς. Η Υπηρεσία μας εκπροσωπήθηκε απο τον Προϊστάμενο του 4ου Τμήματος Προγραμματισμού και Αξιολόγησης του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης/ Τομέας Επιστροφών, Αστυνόμο Α’ Σούλο Κωνσταντίνο.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν τα οφέλη που προκύπτουν στους παράτυπους μετανάστες που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους με τρόπο ανθρώπινο και αξιοπρεπή. Παράλληλα, επιδιώχθηκε η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων για τη δράση των εθελούσιων επιστροφών με σκοπό την πιο ενεργή συμβολή όλων των Αρχών στην ενημέρωση των παράτυπων μεταναστών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

SITE MAP

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ