ΥΔΕΑΠ

(Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων)
  • ΝΕΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Την επιτυχή ολοκλήρωση ενός ακόμα συγχρηματοδοτούμενου έργου εξήρε ο Διευθυντής της ΥΔΕΑΠ Αστυνομικός Διευθυντής Κάλλας Στυλιανός κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Titania.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Στρατηγικής & Αξιοποίησης Χρηματοδοτικών Πηγών, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων, στελέχη της ΥΔΕΑΠ, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Βουλγαρικής Διεύθυνσης Συνοριακής Αστυνομίας που συνεισέφεραν στο έργο, καταθέτοντας ο καθένας τη δική του οπτική για τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν αλλά και τα σημαντικά αποτελέσματα που τελικά επέφερε η ολοκλήρωση του.

Το έργο, που υλοποιήθηκε από κοινού με τις βουλγαρικές αρχές, αφορούσε στην ενίσχυση της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στα νοτιοανατολικά εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της δημιουργίας περιφερειακών δικτύων και την ανταλλαγή ακριβούς εικόνας της κατάστασης μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας στο πλαίσιο του EUROSUR.

Σημαντικό επίτευγμα αποτελεί η προστιθέμενη αξία που προσδίδει στην αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης και στη διατήρηση της ασφάλειας στα εξωτερικά σύνορα των δύο χωρών με την Τουρκία. Παράλληλα, θεωρείται αφετηρία για την ανάπτυξη νέων σχετικών δράσεων στην περιοχή.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων» και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα «Κοινοτικών Δράσεων 2012», με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στο ποσό των 670.000€.

SITE MAP

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ