ΥΔΕΑΠ

(Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών & Αναπτυξιαξών Προγραμμάτων)
  • ΓΕΝΙΚΑ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Δελτίο Τύπου

Ηδράση με τίτλο: «Ενίσχυση Ανατολικών Ελληνικών Συνόρων» αφορά στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών ενίσχυσης των Διευθύνσεων Αστυνομίας που είναι επιφορτισμένες με την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Χώρας. Η δράση χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Μηχανισμό Επείγουσας Βοήθειας του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) / Τομέας Σύνορα και Θεωρήσεις και ολοκληρώθηκε την 29-09-2022.

Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκε η δίμηνη απόσπαση αστυνομικού προσωπικού για την «Ενίσχυση Αστυνομικών Υπηρεσιών με Αστυνομικό Προσωπικό – (ΑΣΠΙΔΑ)» και την «Ενίσχυση Αστυνομικών Υπηρεσιών με προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας στα Κ.Υ.Τ. των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου».

Επιπροσθέτως, επιτεύχθηκε η προμήθεια διαφόρων τύπων οχημάτων, όπως θωρακισμένων τύπου HUMVEE, αγροτικού τύπου 4*4, τύπου VAN και επιβατικών, καθώς και η ανακατασκευή λεωφορείων ΜΑΤ- ΥΑΤ, ώστε να μπορούν να ενισχύσουν με δυνάμεις όποτε αυτό απαιτείται.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η προμήθεια επιχειρησιακού εξοπλισμού επιτήρησης συνόρων, όπως αντιβαλλιστικά κράνη με ενδοεπικοινωνία και μονοκύαλο νυχτερινής παρατήρησης, αλλά και η προμήθεια λευκών ειδών (κουβέρτες, στρώματα, μαξιλάρια).

Όλα τα προαναφερόμενα είδη έχουν ήδη κατανεμηθεί στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

SITE MAP

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ