ΥΔΕΑΠ

(Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων)
  • ΝΕΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Υ.Δ.Ε.Α.Π) του Υπουργείου Εσωτερικών, ως Εντεταλμένη Αρχή των ειδικότερων Κανονισμών 516/2014, 515/2014, 513/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014,  διοργάνωσε με επιτυχία την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, Ημερίδα Δημοσιότητας των Ευρωπαϊκών Ταμείων Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) και Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) της δημοσιονομικής περιόδου 2014-2020, η οποία αφορούσε την ενημέρωση για τους στόχους, τα αποτελέσματα και τον αντίκτυπο των αντίστοιχων Εθνικών Προγραμμάτων, κατά το μέρος που διαχειρίζεται η Υπηρεσία μας.

Στην Ημερίδα είχαν προσκληθεί και τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Μπαλάφας , ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας,  ο Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Διευθυντή του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελληνική Κυβέρνηση και Σύμβουλος του Περιφερειακού Διευθυντή για τη Μεσόγειο κ. Δανιήλ Εσδράς και ο Πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρίας Μονάδων Υγείας  Α.Ε. κ. Μιχαήλ Σταύρου.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας παρουσιάστηκαν οι στόχοι, τα αποτελέσματα και οι προκλήσεις που έχουν ανακύψει από την μέχρι σήμερα υλοποίηση των Προγραμμάτων, από τους αντίστοιχους αρμόδιους προϊστάμενους των Τμημάτων Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Υπηρεσίας μας. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε ανασκόπηση των επιτευχθέντων αποτελεσμάτων των Ευρωπαϊκών Ταμείων Εξωτερικών Συνόρων και Επιστροφής της δημοσιονομικής περιόδου 2007-2013, όπου η Υπηρεσία μας είχε οριστεί ως Υπεύθυνη Αρχή.

Στο τελευταίο μέρος της Ημερίδας, υπήρξε αναλυτική παρουσίαση από τους αντίστοιχους Τμηματάρχες Υλοποίησης, Αναφορών, Επαληθεύσεων και Πιστοποίησης των Ταμείων Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Εσωτερικής Ασφάλειας επί Διαχειριστικών, Νομικών και Δημοσιονομικών ζητημάτων, με την συμμετοχή εξωτερικών συνεργατών της Υπηρεσίας μας και αρμόδιων στελεχών της Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Διαχείρισης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού (πρώην Υ.Δ.Τ. & Π.τ.Π.). Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και επιλύθηκαν τεθέντα ερωτήματα – απορίες  από τους παρευρισκόμενους – συμμετέχοντες.

Η ανωτέρω Ημερίδα ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο των Ταμείων  Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Εσωτερικής Ασφάλειας στην διατήρηση ενός πλαισίου Ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στην διαχείριση των παράτυπων μεταναστών.

SITE MAP

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ