ΥΔΕΑΠ

(Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων)
  • ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ενίσχυση Αστυνομικών Υπηρεσιών με προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης

Hδράση με τίτλο «Ενίσχυση Αστυνομικών Υπηρεσιών με προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης» αφορά στην κάλυψη των δαπανών (οδοιπορικών εξόδων, ημερήσιων αποζημιώσεων εκτός έδρας, και έξοδα διανυκτέρευσης), για την απόσπαση 440 ατόμων (αστυνομικό προσωπικό & Ειδικοί Φρουροί) στις Διευθύνσεις Αστυνομίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου (Ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα), με σκοπό τη φύλαξη, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στα οποία παραμένουν/φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες, που εισέρχονται με παράνομο τρόπο στην ελληνική επικράτεια. Οι αποσπάσεις που χρηματοδοτούνται από τη δράση αφορούν στην περίοδο 01/10/2018 – 31/05/2019 (με εξαίρεση ένα (1) υποέργο, το οποίο ολοκληρώνεται την 31/03/2019).

Το προαναφερόμενο αστυνομικό προσωπικό – Ειδικοί Φρουροί που θα αποσπάται στις Διευθύνσεις Αστυνομίας (Δ.Α.) Λέσβου, Χίου, Σάμου και Β’ Δωδεκανήσου (Νήσοι Λέρος και Κω), ως ενισχυτική δύναμη, θα είναι επιφορτισμένο με τα ακόλουθα καθήκοντα:
– Την ασφάλεια των φιλοξενούμενων αξιωματούχων εντός των χώρων των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ – Hotspots),
– Τη διενέργεια ελέγχων κατά την είσοδο/ έξοδο από τις εγκαταστάσεις των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ – Hotspots),
– Τη διενέργεια περιπολιών εντός των εγκαταστάσεων των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ – Hotspots),
– Την εν γένει φύλαξη των εγκαταστάσεων των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ – Hotspots), καθώς και την τήρηση της τάξης και ασφάλειας εντός αυτών.
Η δράση χρηματοδοτείται από το μηχανισμό «Επείγουσας Βοήθειας» του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας/ Τομέας Σύνορα & Θεωρήσεις.
Προϋπολογισμός: €7.500.000,00 (100% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, πλην του Φ.Π.Α., το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους)
Διάρκεια: 30/08/2018 – 30/06/2019

SITE MAP

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩ